Euroopan markkinoille valmistetut moottoripyörät

Myös moottoripyörälle tarvitset vastaavuustodistuksen. Jos moottoripyörä on liikennekäyttöön eurooppalaisille markkinoille tehty malli, vastaavuustodistuksen saaminen on helppoa. Katso EU:n ajoneuvot.

Kun moottoripyörä ei ole EU-malli

Vastaavuustodistuksen saaminen esim. USA:n moottoripyöriin on usein vaikeaa. Vanhat mallit voivat mennä rekisteröintiin ilman lisädokumentteja, mutta ensirekisteröintipäivästä 5.4.1999 alkaen tarvitaan dokumentti jarrujärjestelmästä. Myöhemmin tulee lisäksi luvattoman käytön estävät laitteet (14.6.1999 alk.), nopeus- ja matkamittari jne.

Vastaavuustodistuksen saaminen USAn moottoripyörälle ei aina onnistu.  Japanilaiset mallit ovat yleensä helpompia, esim. Hondaan, Yamahaan jne., on usein mahdollista saada vastaavuustodistus.

Harley Davidsonille (erityisesti ensi rek 17.6.2003 alk.) on usein vaikeaa (muttei kuitenkaan aina mahdotonta) saada vastaavuustodistus. Niihin vaaditaan esim. EU-tyyppihyväksytty pakoputki. Yleensä vastaavuustodistus ei onnistu jos moottoripyörä on tyypillinen USA:n malli (esim. Indian, Iron Horse).

Vastaavuustodistuksen toimittamista varten tarvitsemme

 1. Kopion rekisteriotteesta

  USAn rekisteriote on esimerkkiseksi ”Certificate of Title”. Myös ”Salvage Title” on ok. Jos moottoripyörä on jo käynyt suomalaisella katsastuskonttorilla, laita mukaan myös suomalainen rekisteröintikatsastustodistus. 

  Malli - USA:n Title

 2. Digikuva tyyppikilvestä

  Tyyppikilpi on yleensä rungossa, kilvessä on rungonnumero ja lisätiedot. Tyyppikilvessä on siis todistusta varten tarvittavaa tärkeää tietoa, joten ota kuva niin, että jokainen numero ja jokainen kirjain on selvästi näkyvissä. 
 3. Moottorin tiedot

  Iskutilavuus, teho, ja jos mahdollista, myös moottorin koodi.
 4. Yhteystiedot

  Nimi, postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Ks. lisätiedot vastaavuustodistuksen tilaamisesta.